DNA- og Blodtypelaboriet for Heste

+45 87 98 11 77 - dagligt kl 9-12

 

 Unik DNA og blodtypebestemmelse

Nørlund Hestehospital er det eneste hospital i Danmark, som råder over eget laboratorium til bestemmelse af DNA og blodtype. Alle journaler føres og gemmes elektronisk, hvorfor vi råder over et omfattende DNA-register.

Laboratoriet udfører prøver på blod, urin, gødning, ledvæske, inkl. bakteriologisk og parasitundesøgelse så en nøjagtig diagnose på problemet kan findes.

DNA- og Blodtypelaboratoriet for Heste er det eneste af sin slags i Danmark. Her foretages alle DNA-/blodtypebestemmelser på heste. Vi er med i sammenslutningen af internationalt anerkendte DNA/blodtypelaboratorier og udveksler DNA/blodtyper med laboratorier over hele verden.

Vi kan via en DNA-test afgøre faderskabssager og foretage DNA-profiler.

 

Vedledning til dyrlæger

Udtagning af hårprøve - venligst kun én prøve per pose.

Udfyld venligst følgende blanket, der skal indsendes sammen med hår- eller blodprøve. Udfyld venligst alle felterne.

Lab

BESTILLINGSBLANKET til bestilling af DNA-analyser m.v.- blanketten skal udskrives og udfyldes. Blanketten skal underskrives af både dyrlæge og ejer/stedfortræder.

DNA-bestemmelse eller fuld afstamningskontrol?

Ved kontrol af afstamning - dvs. kontrol af at de opgivne forældre er de rigtige - kræves det at begge forældredyr er DNA-bestemt.

Spørg dit avlsforbund, hvad de kræver.

 

Telefontid dagligt mellem kl 9-12 + 45 87 98 11 77. Email: lab@hestehospitalet.dk


Muk
08.02.2017

Muk hos heste

Muk kan være et stort problem for mange heste og deres ejere særligt i vinterhalvåret. Dette skyldes en øget mængde regn, der gør foldene ...


Diarré
08.02.2017

Hvorfor får heste diarré?

Hesten har et følsomt mavetarmsystem, som ikke tolererer ændringer særligt godt. Hesten er designet til at spise størstedelen af døgnet – altså en konstant tilførsel ...