Frysning af sæd/sædeksport

Her finder du blodlinjer i verdensklasse!

Nørlund råder over en hingstestation med tapningsrum med fantom og fryserum. Metoden til kunstig befrugtning af heste har Nørlund indført til Danmark fra 1977 og i dag er Nørlund stadig førende inden for tapning af hingste og nedfrysning af sæd.

Hingstene kan komme til sædtapning efter behov, men opstaldning i bedækningssæsonen er også en mulighed. Efter tapningen, der foregår i et stort, velindrettet tapperum, undersøges sæden i laboratoriet for bl.a. koncentration, levedygtighed og renhed. Sæden behandles herefter til direkte brug eller til forsendelse.

Vores hingstestation er EU-godkendt. Hvis sæden skal eksporteres til EU, skal dette oplyses inden tapning. Vores hingstestation er også godkendt til eksport af sæd til Australien og USA.

Vi kan teste sæden for at undersøge for visse sædoverførbare sygdomme. 

Der findes tre forskellige frysemetoder for fremstilling af frostsæd:

  • Den franske metode
  • Hannovermetoden
  • Coloradometoden

Vi kan fryse efter alle tre metoder for at finde frem til, hvilken der giver længst levetid og bevægelse for din hingsts sæd.
Den franske metode er langt den bedste. Vi er det eneste sted i Skandinavien, der anvender metoden og det har betydet, at vi har frosset sæd efter de bedste svenske travhingste, da frostsæden efter denne metode ofte lever længere. 

Vi kan også tappe din hingst - ring og hør nærmere på 86 84 78 11