Reproduktion

Inseminering/Bedækning

Med vores mere end 40 års erfaring inden for reproduktion, er din hoppe og kommende føl i kompetente hænder på Nørlund.
Nørlund Hestehospital tilbyder alle former for behandling af hopper fra inseminering, gynækologisk kontrol, behandling af ufrugtbarhed, hormonlidelser til embryotransfer.

På Nørlund Hestehospital modtages hopper til inseminering i bedækningssæsonen efter forudgående telefonisk aftale. Hopper af alle racer er velkomne. Hopperne opstaldes under betryggende forhold og de har mulighed for at komme på fold. Alle hopper bliver gennemgået og brunstafprøvet hver morgen i hele sæsonen, og ved denne gennemgang tages stilling til, hvornår den enkelte hoppe skal undersøges, insemineres, have behandling eller yderligere follikelkontroller mv. Inseminering med køle- og frostsæd foretages på hospitalet og vi kan modtage sæd fra hingste fra hele verden.

Ved aftale om inseminering fremsendes yderligere oplysninger om forløbet samt en indskrivning, så vi får de nødvendige oplysninger til brug for inseminering og registrering.

Vi udfører alle former for diagnostik i forbindelse med hopper, der er svære at få i fol. De følges og behandles intensivt.

Drægtighedsscanning og klemning af tvillinger udføres med gode resultater. Højdrægtige hopper ultralydsscannes for evaluering af livmoder og foster.

Embryotransfer (ET) er oplagt for hopper, der er aktive konkurrenceheste. Det betyder, at hopperne kan fortsætte karrieren, mens en "rugemor" bærer deres føl. Læs mere om ET

 

Ring gerne på 86 84 78 11 og få yderligere oplysninger.